MAASBRACHT, BEDIENCENTRALE SLUIZEN LIMBURG ZUID

Vanuit de bediencentrale Maasbracht begeleidt Rijkswaterstaat de scheepvaart op de Maas vanaf de Belgische grens tot aan Venlo. De bediencentrale treedt op als coördinatiepunt bij ongevallen, calamiteiten en waterverontreinigingen. Sinds 2014 worden de sluizen op de Maasroute bediend vanuit de centrale in Maasbracht.

De Regiocentrale Zuid is de centrale bedieningsunit voor alle bruggen, sluizen en stuwen op het traject Maastricht-Belfeld. Door negen objecten vanuit de nieuwe centrale te bedienen, maakt Rijkswaterstaat zijn dienstverlening duidelijker en flexibeler. De bediening van de objecten geschiedt op afstand vanuit de Regiocentrale. Dit verbetert de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van Rijkswaterstaat, maakt just-in-time vervoer mogelijk en zorgt voor een vlottere afwikkeling van het scheepvaartverkeer.

Rijkswaterstaat kan gebruikers uit de beroeps- en recreatievaart vanuit de centrale efficiënter bedienen, eenduidiger informeren en vlotter begeleiden. Een uitgekiend en adequaat cameratoezichtsysteem waarborgt de veiligheid. In de sluiswachtershuisjes blijft een noodvoorziening voor lokale bediening aanwezig. Daarnaast werkt Rijkswaterstaat aan een systeem waarbij recreatie en vrachtverkeer op het water naar verschillende kolken wordt geleid.

Dit bericht is geplaatst in Fotojournaal. Bookmark de permalink.

2 reacties op MAASBRACHT, BEDIENCENTRALE SLUIZEN LIMBURG ZUID

 1. D.Mensink-Veldhuis schreef:

  Goedendag,Hebben de maand september doorgebracht op de camping Sangershoeve.
  Diverse keren naar de sluizen gefietst.Heel indrukwekkend om te zien hoe de schepen c.q. boten geschut worden.wij hebben hier heel wat tijd doorgebracht om te kijken naar het schutten van de boten c.q.schepen.Maar wat wij misten waren bankjes waarop je even kon gaan zitten.Is het een optie om misschien een paar bankjes neer te zitten of is dit te uitnodigend voor jeugd i.v.m.vernielzucht?
  Het zou ,voor ons ouderen, toch wel een ideale oplossing zijn.
  Groeten,
  Dicky Mensink-Veldhuis

  • Thieu schreef:

   Beste Dicky, bedankt voor jouw bezoek aan de website StudioMAASGOUW. Ik ben het wel met je eens dat de gemeente Maasgouw, die recreatie rondom de Maasplassen wil bevorderen, best nog een paar bankjes zou kunnen plaatsen in de buurt van de sluizen. De sluizen zelf zijn echter eigendom van Rijkswaterstaat. mvg Thieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *