MAASGOUW, BUSCOLLEGE WW2 MET HUGO LUIJTEN.

Maasbracht 1945 Bevrijders op het marktplein

Op zaterdag 7 maart a.s. houdt historisch reisgenootschap Cliotravel i.s.m. historicus Hugo Luijten uit Heel een bijzondere tour langs markante oorlogsplekken in de gemeente Maasgouw. Misschien is Maasgouw wel de gemeente met de langst gerekte bevrijdings-geschiedenis van Nederland: In totaal 4 maanden van 25 september 1944 beginnend in Thorn tot en met 25 januari 1945 eindigend in Linne.

Het programma is als volgt: Om 09.00 uur is de opstap bij CC Don Bosco te Heel, waarna de plaatsen Heel, Beegden, Osen en De Weerd bij Roermond worden bezocht. In Roermond kan de toren beklommen worden van de St. Christoffelkathedraal om een goed uitzicht over het Midden-Limburgse land te verkrijgen. Vervolgens wordt een bezoek aan het Roerdriehoek-museum in Montfort gebracht. Na Linne, Brachterbeek en Maasbracht wordt in Stevensweert gestopt voor de lunch. Via Ohé en Laak en de brug over de Maas bij Maaseik gaat de reis verder door de Belgische plaatsen Ophoven en Kessenich naar Thorn. In het Museum van Thorn is een speciale expositie over de oorlog. Na een drankje wordt de reis voortgezet via Wessem en Panheel naar de eindbestemming Heel, aankomst 17.30 uur.

Voor meer info mbt de kosten van deze unieke tour en inschrijving, kijk op: www.cliotravel.nl of bel 06-19675394

Noot van de redactie StudioMAASGOUW: Normaliter worden er geen berichten geplaatst van “Derden”. Echter historisch gezien is dit Buscollege dermate interessant dat we hiervoor een uitzondering hebben gemaakt.

Dit bericht is geplaatst in Fotojournaal. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *