THORN, BEVRIJD DOOR PIRONBRIGADE 1945

Dit bericht is geplaatst in Filmarchief. Bookmark de permalink.

5 reacties op THORN, BEVRIJD DOOR PIRONBRIGADE 1945

 1. Leo Peeters schreef:

  Inmiddels is de jaarlijkse herdenking overgenomen door de Stichting Herdenking Bevrijding Thorn in samenwerking met de Brigade Piron. Ook in september 2012 zal deze weer plaats vinden.

 2. Thieu schreef:

  Beste Leo,

  Bedankt voor jouw reactie, ik ben regelmatig aanwezig geweest bij de herdenkingen in Thorn. Ik heb veel bewondering voor de initiatieven die her en der ontplooid worden om WW2 te herdenken. Vele jonge mensen stierven voor onze vrijheid, hun dood is niet voor niets geweest. We zullen deze mensen blijven herdenken.

  mvgr Thieu Vogels

 3. Pingback: BEVRIJDING VAN LIMBURG IN 1945 | Studio Maasgouw

 4. Bernard schreef:

  Mijn oom Adolf, (whats in a name) heeft meegevochten met de Brigade Piron en zelf woon ik inmiddels al 15 jaar in Heerlen. Als Belg ben ik trots op wat mijn oom en zijn kameraden gedaan hebben voor de bevrijding van Nederland en België. Laat ons nooit vergeten wat anderen voor ons hebben gedaan!

  • Thieu schreef:

   Beste Bernard,

   Bedankt voor jouw bezoek aan deze website. De Piron Brigade heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan de bevrijding van delen van Limburg en Zeeland. De herdenking in Thorn is altijd een bijzondere jaarlijks terugkerende gebeurtenis. mvgr Thieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *