THORN, TOONBEELD 2018

Het festival van de levende standbeelden ging dit jaar een bijzonder jubileum tegemoet. De 10e editie werd de eerste waarbij in Thorn de Limburgse kampioen werd uitgeroepen!
De geslaagde tiende editie van ToonBeeld Thorn heeft winnaars om te zoenen. Het beeld Kus van de Chef mag zich de eerste winnaar noemen van het LK Levende Standbeelden dat op Eerste Pinksterdag in Thorn werd gehouden.

Bij de deelnemers onder de 18 jaar ging het beeld ‘Kusje?’ met de kampioenstitel aan de haal. Blijkbaar is de jury van het festival, bestaande uit de Thornse kunstenaressen Angeles Nieto en Bernadette Dekker en voorzitter Daniël Didden, niet vies van een zoen. De Kus van de Chef is bijzonder omdat het een soort modern reclamebeeld is, aldus de jury. Het drietal roemde de kwaliteit van de deelnemers aan het kampioenschap.

Fletcher PublieksprijsNet als in 2017 werd dit jaar ook weer de Fletcher Publieksprijs uitgereikt. Die prijs, bestaande uit een overnachting voor twee personen in een Fletcher Hotel naar keuze, is gewonnen door het beeld Boem is Ho.

Voor meer foto’s klik op deze link:

Dit bericht is geplaatst in Fotojournaal. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *